Torsdags referat 090611

Denna torsdag var vi många i seglare i farten, 9 båtar till start.
Banan var som följer, start uppe vid Sandudden, kryss ned till Sturehov, halvvind till gula vid Norsborg, slör/läns ned till start. Sedan ett varv till och därefter ett litet varv ned till Sturehov och tillbaka.
Vinden låg från syd och Windguru stämmde ganska bra, 3-4m/s med byar på kanske upp till 5-6m/s.
Denna vecka lös också solen, till skillnad mot den aningen blöta seglingen förra veckan.
Båtarna går iväg i en strid ström över startlinjen. De 3 stora drar direkt iväg över fjärden, medans övriga ligger relativt jämt och så kommer det att fortsätta seglingen igenom. En för i övrigt trivsam segling får man väl benämna den som med den lagoma vinden och kvälls solen.
När man gick i mål hade man ju ingen aning om hur det gått, förutom då att man själv hade fått stryk mot Molly med 5 sekunder, hmm, övriga hade jag ingen koll på direkt, så resultat beräkningen vid klubbhuset fick visa.
Vinnare blev Niklas & Co efter mycket väl genomför segling. Omegan gick grymt fint på första kryssen och nya storen verkar göra susen. Kul också att Uffe kom till start, torsdagspremiär för Hansen tror jag bestämmt.
Måste också lyfta på hatten för Peter o Bosse som idag seglade skjortan av övriga 606or i den lilla inbördes kampen. Peter som för övrigt just lyfte på hatten när de kom för spin och seglade om oss i lä…..
Tack för idag
/Janne