Torsdags referat

Referrat: Torsdagssegling 14/5
7 båtar till start. Samtliga väljer att starta i den ”Öpnna” klassen, med start 19:00.
Windgurus prognos stämmer hyggligt, dock kommer det lilla vridet från N mot NNV redan vid 19 tiden. Styrkan ligger på ca 4m/s, med 6-7 i byarna.
Banan för dagen blir följande; Start C (utanför klubben) – A (Kanan) – D (Sturehov) – C – F (Gula krysset) – D – C D – Mål C.
Rundningarna och dess bokstäver finns på banbeskrivninge, som publlicerades tidigare idag på bloggen.
Göran som idag seglade med en av klubb 606orna med Jonas Wibom, kom iväg först i starten, bra start gjorde också framför allt Robban N och Nicklas. Halvind mot Kanan, de stora positionerar sig först. På vägen tillbaka mot Sturehov är det så pass öppet att spinnackern går att sätta för de som är anmälda med denna. Ner mot Sturehov är Nicklas först med Hasse H och Robban tätt därefter. 606an går fint och seglar om Alex.
Upp mot EBK, blir det en dikt bidevind bog, de flesta klarar sig utan att slå.
Dags för mellan varvet bort mot Norsborg. Nicklas får ingen riktig ordning på spinnen i början och tappar framför allt Hasse H som går fint med genuan. Nicklas hade nog vunnit på att segla utan spin idag.
Efter kort sista varv, där Hasse och Kenta, trots tappade lattor verkligen fått upp flåset går alla i mål relativt tätt.
Bra fart idag har också Bannern, kul och se. Sist i mål kommer Lennart och Tord med Comforten, bar kämpat ni också. Till nästa gång har Göran lovat att låna ut en Genua till Lennart vi får se om det är där det sitter.
Alex får också till bättre och bättre skruv på båten vartefter seglingen går, bla håller vi undan för 606an på dess sista spinnackergång. Till nästa gång har Alex också lovat dubbelkommando på focken
Vinnare på beräknat blir till slut Göran och Jonas. De seglade bra från början till slut och jobbade hårt med magmuskler och segel.
Nästa torsdag är helgdag, så om 2 veckor är nästa torsdag segling. På kristiflygare torsdagen är det 606 segling på eftermiddagen, då är alla välkomna.
Kom också ihåg att lägga EBK bloggen bland dina favoriter, det är här all information och annat mindre nödvändigt vetande hamnar.
Tack alla seglare för en trevlig torsdag kväll ! Alla verkade nöjda med formatet och tyckte att banan varit bra.
/Janne