Årets första SRS-kvällssegling

Kvällens segling var till en början ganska bra vind som avtog under kvällen. Banan var en enkel triangelbana för att inte strula till det första gången på säsongen. Tyvärr vart det en bana med kort kryss och en väldigt brant slör och en halvvind. Slören var dubbelt så lång som kryssen.
Första två varven gick Göran co. Som tåget och gick ifrån övriga medan jag tappade i bakkant på den snabbare båtarna. Det var svårt i den branta slören att sätta spinnaker själv på en 606:a. J/70 hade svårt att få distans mot Smaragden på de branta bogarna. Första varvet på den branta bogen fick jag inte ner focken och den störde spinnakern rejält och jag tappade på båtar utan flygande segel på denna bog. Sedan var jag lite för siktig och vågade inte gå ända fram till rundningsmärket med spinnakern. Jag seglade lite för säkert de tre första varven. J/70 med tre ombord hade svårt på halvvinden med gennakern och då vågade jag inte segla själv med spinnacker. Tredje varvet när vinden avtog började J/70 få distans mot Smaragden och började ta in på Elan 40an. Sista varvet var det lättvind då tågade J/70 på rejält och fick utdelning med gennakern på båda undanvindarna. Själv i 606 körde jag spinnaker både undanvindbogarna och i den lätta vinden luckades jag gå i mål innan vinden dog ut helt. Tyvärr kom jag sist denna afton men endast tre minuter efter vinnaren. J/70 vann knappt före Smaragden och Göran kom trea. Roligt I J/70 vann med Johan till rors och endast Anders J som är mer erfaren med J/70 i båten. Grattis J/70 till segern. Göran och co kämpade bra med sin stora båt men det räckte inte till i den avtagande vinden.

Resultat
/Mårten