Torsdag 31/8 favorit i repris.

Samma bana som sist och samma antal varv. Dagens bana var lite mer sne än förra gången så de två sista varven var brantare åt ena hållet och mer öppet mot EBK.

Alla kom iväg bra i starten. Vi kunde tryckt team Gullan över linjen men ville hellre ha en kamp på vattnet. I början blåste det frisk vind som avtog till måttlig vind. I början tågade Firsten iväg bra och hade en knapp ledning mot de två J/70 båtarna och Smaragden hängde med. Vi valde dock lite bättre väg och kom ifatt och om. Bakom off hängde Omegan på medans 606 tappade mark. Rundning var vi först och hade en klar ledning före team Gullan och Firsten. Under medvinden fick båtarna bakifrån bättre vind men ordningen höll sig.

Vi rundade fört v vid EBK och var första på nästa bog. efter var team Gullan. Vi trodde att vi skulle kunna bära gennaker på bogen tillbaka till EBK så vi planerade och tog ner Gennakern på Styrbordsidan och det uppfattade inte de andra båtarna. Vi sate gennakern mot EBK och drog ifrån lite. Bakom oss fick Team Gullan timglas och det tog tid för Firsten att få upp gennakern. Vi kunde inte bära hela vägen utan tog ner den 150m framför rundning. Team gullan fortsatte längre och fick problem vid rundningen och tappade. Firsten tog ner i tid. Smaragden och omegan hissade inte spinnakern och tappade på oss.  Sista bogen mot mål hade vi Gennakern uppe hela tiden men var nära att broacha innan målgången. Vi var fört i mål och även först på SRS. Sedan kom Team Gullan. Sedan var det väldigt tätt mellan First, Smaragd och Omegan i mål. 606 tappade allt för mycket på slutet och kom efter. Härligt att vi hade ett team med juniorer i 606an.

Inga foton denna kvällen. Min telefon var urladdad.

/Mårten