Torsdagssegling 24/8

Denna dagen var vi många båtar. 9 båtar på startlinjen. Uffe var där med sin ny inköpta Dehler 38. Men tyvärr har han inte fått något SRS tal ännu. Uffe deltog utan tävlan.

Mer roligt var att vi fick ut 3st 606 och i två av dessa hade vi juniorer. Denna afton deltog 3st juniorer vilket var roligt och vi behöver dessa för framtidens seglingar.

Starten var väll jämn och Kenta kom iväg bra i starten och Kenta och de båda J/70 tog tätten på kryssen mot första märke. Vinden var måttlig och varierande i styrka och små vrid förekom. Vi alla väntade nog in regnet men den kom inte fram till oss. På kryssen upp var Team Gullan först vi efter och Kenta strax efter. Men vid rundningen gjorde vi bättre vägval och rundade som etta.

På gennacker missade vi en gipp och Team gullan kom åter ifatt. Ner mot EBK gick vi lite smartare väg än Gullan och vi tog åter täten och Gullan jagades av Kenta. Sedan kom de tre storbåtarna i en lite mer utbredd klunga. Sist var de tre 606 som låg tätt hela racet. För växlade ledningen Mellan fam Carlsson och Tomas/Stig. Magnus var tätt bakom dessa två. Efter medvinden seglade vi 4 bogar halvvind på korta bogar här vart det flera närdueller.

Kvällen var vi först i mål men Kenta och Bosse var snabbast på SRS. Det var rätt vind för dessa idag och Dominanten gick bra i den lätta brisen. Trea i kväll vart Petter och Patrik Carlsson i klubbens 606a.

Denna afton hade Storbåtarna svårt mot alla sportbåtar.

/Mårten