We didn’t come for the weather

Vi har hunnit med den repliken ett antal gånger redan, men i sanningen namn så har det också varit fint väder ofta.

Idag på morgonen regnar det, men vi har det bra innanför vårt sittbrunnstält. Vid högvatten, 11.12 UTC ska flytta oss från marinan och gå in i Caledonian Canal. Gör man det vid högvatten slipper man de kraftiga strömmarna, men får å andra sidan hålla utkik för fraktfartyg som kommer och går denna tid. Som alltid här i Skottland (och troligtvis resten av Europa) så ska man ropa upp port control eller harbour master på VHFen innan man går ut ur hamnen för att säkerställa att det är OK att lämna/entra hamnen. Idag måste vi också anropa slussen innan vi närmar oss entrén till kanalen, man börjar så smått fatta vad de säger, men ofta måste jag be dem upprepa.


Igår hann vi med en kortare promenad och såg en liten del av Inverness, det ska förhoppningsvis bli mer i eftermiddag när vi förtöjt inne i själva staden.