J/70 NM Hankø – äventyr i Norge !

Vi på Team ”Ace of Base” var i Norge och Hankø för att segla J/70 Nordiskt Mästerskap. Då Team Gullan inte kunde vara med och Jonas inte kunde heller vart det en mix mellan våra besättningar. Så denna gången hängde Jens med i Ace of Base.

Väl i Norge fick vi möte mycket vind i två dagar och den tredje avtog vinden under hand till den försvann.

De två första dagarna hade vi det svårt i hårda vinden men var med den tredje dagen lite bättre, där några sv starterna och framförallt kryssarna gick riktigt bra. Så vi behöver träna mer hårdvind helt enkelt, inte helt lätt dock alltid att hitta den på Kyrkfjärden 🙂

Alla båtar var försedda med SAPs tracking system, så lite kul att i efterhand kunna analysera sin segling också. Racen kan man titta på HÄR

Vi hade hoppats på lite bättre resultat, det blev till slut på en 11e (17) plats. Resultat hittar man HÄR

Lite bilder:

Hankö Yacht Club, trivsamt ställe 🙂