Gullviverallyt 2017

Ekerö hade en bra representation med två EBK båtar.

En Nova ”My Misty” och en Dominant Racer ”Gerda”. Vi var flera seglare med EBK anknytning på Gullvivan även i år.

  • Nova seglade Mårten och David
  • Dominant race: Kenta och Johan C
  • Omega 10: Simon
  • Packman: Linn Dismo

Årets upplaga var i toppen väder men något svaga vindar. Två dagar med mer eller mindre stiltje men några få sporadiska vindtillfällen som var sporadiskt på vattnet. En dag med svaga vindar och en dag med frisk vind.

Totalt kom Kenta 5:a och jag 10:a. Linn och Simons båtar missade första målgång och var borta från totalen. Det var 101 startande båtar. Både Kenta och jag var med i toppen de flesta dagarna. Kenta gick särskilt bra när vinden var frånvarande och gjorde en kanondag på fredagen och kom tre i mål lång föra bl.a. mig.

Detta är en tävling som borde locka flera båtar från vår klubb.

här är man välkommen både som familj och mera ren inriktning på kappseglingen. i år var det 100 barn med i rallyt.

/Mårten