22-23 April

Träningshelg i Saltis för J/70.

På lördagen var det träning som var förvirrande och extremt korta banor. Efter en timme fatade vi hur start systemet fungerade. Man skulle sätta klockan på 9 minuter och starta tre gånger sista gången körde man en rundbana de två första var träningstarter. Det var tre minuter mellan starterna. Vi fick många starter men vi hade mycket strul i båten. Först fick vi inte ut fockrullen. Vi hade för många varv på rullen.

Nästa problem var att gennakern trasslade sig. Först gick gajen utanför gennakern sedan var det et helt varv fel. Men efter många turen fick vi det att funka. Denna dagen blåste kuling vindar och vi surfade och ”brotcahe” ofta. Vid ett tillfälle låg båten tvärs vattenet och vi var tvugna att släppa gennacern i sjön sedan gav vi upp träningen. Vi var trötta och frusna. Tony och co fick problem ved en gipp och Tony fick bomen på huvudet och fick åka in och sy 4st stygn. De utgick i från träningen vid halvtid.

Söndagen var det tävling. Anders kände sig risig idag och Magnus T hängde på oss från Tonys båt. Tony avstod kappseglingen och ville för säkerhetsskull vila sig.

Vi började bra med vettiga startet och krysser och tog en fjärdeplats i första racet. Sedan missade vi lite och det är ofta vi tappar återigen på medvinden. Vi var allt för ofta alldeless för långt ner vid första kryssmärket. Vi hade inte riktigt flyt i båten efter första racet och vi kämpade oss förbi några båtar. Inför sista racet som var ett final rack med gennaker start låg vi bra till men siste gjorde vi en bra start åt fel håll sendan vart det trångt i första rundningen och på kryssen tog vi fel väg och kom efter. Sista gennakern tog vi en båt som strullade och vi kom näst sist och vart rejält straffade i poäng och föll mer 3 placeringer i totalen vi kom 11(14) seglande båtar. Vi var ringrostiga och vi har fortfarande mycket att lära oss i båten.

/Mårten