måndagsträning med Björn Östberg

Vädert kunde inte bli bättre, Varmt,soligt och det stod vind i några timmar. Tillräclkigt att vi kunde genomföra en träning med North Björn. Det var lärorikt då jag befarar innan att vi skulle få problem i lättare vindar. Vi hade först en kort teori pass på en timme sedan var vi inte på vattnet och Björn åkte följebåt och såg båtlut och trim. Kvällen var upplag endast för båtfart. Björn tyckt tillslut att båtarna gick bra. och vi hade nästan samma trim och fart på slutet.

Det var en lärorik dag och i kväll om jag hinner ska jag ner till båten och börja märka upp fall m.m. Jag inser att det inte endast gör att segla på känsla utan man måste ha lite närken så man vat att segel är hissade rätt liksom grovskotning. Allt för koncentrationen ska komma utanför båten.

Janne och jag har inte riktigt hittat vårar fördelning i båten ännu. V9i var två tbåtar denna afton båda J/70. Nicklas gjorde ett trevlingt inhop i våran båt.

/Mårten