Möte den 7/4 SRS i EBK.

Vi var ca 20 seglare samlade i klubbhuset. Vi hade även gäster från SSF och Berlin.

Alex började med en presentation om programmet och de nyheterna vi har i år. En nygammal nyhet är att vi kör Hagskärsturen i år. Det andra att vi kommer ha ett pris för flitigast deltagande båt. OBS: Denna gång tävlar endast båt och inte besättning. I cupen tävlar vi endast med besättning.

Programet finns på denna blogg se nedan.

Efter Alex presenterade jag SRS, SRS mätbrev och mina tankar kring SRS. Det kom upp mycket frågor kring SRS och vi alla försökte svara på dessa frågor. Allt från invägning till autopilot.

Jag gick igenom gruppindelning i SRS och mina tankar hur man ska förbereda sin båt beroende på Besättningen storlek. Både SRS och båten kan alltid bli bättre om man förbereder sin båt för den besättning man har. Jag delade upp detta i 3 grupper, Singelhand, Shorthand och Full besättning. Man bör tänka innan på vad det man vi med sin segling och vilka man kan segla med. Sedan gick jag igenom varför man bör söka SRS mätbrev. Standard tabellen är först och främst till för kappsegling med full besättning. Få i EBK seglar med full besättning.

Efter mig kom Janne och han gick igenom SSF tävlingslicens och EBK arrangemang i Allsvenskan.

Nästa vecka kommer vi ha ett möte den 14/4 om Entypsegling och vår måndagsträning. Här kommer Janne och jag ha ett föredrag om det som är viktigt i entyp och givetvis fungerar dessa tankar på SRS kappsegling. Vi du veta våra tankar kring kappsegling är du välkommen.

Vi kommer prata om förberedelser inför en kappsegling, inför start, start, rundningar och om vi hinner blir det lite taktik på banan. Sedan som vanligt bjuder vi på fika och en trevlig kväll. Vi kommer också gå igenom vad vi vill med våra måndagar.

Vi ses nästa torsdag.