KM och CUP avgjort

Årets SRS klubbmästerskap i Ekerö Båtklubb bjöd på härlig segling, fint väder, bra med vind, samt en fin bana! 18 EBKare + lite annan besättning var på plats, dessa mönstrade besättning till 7båtar på startlinjen. Lite synd att bara vara 7båtar på ett KM, men å andra sidan det är kul att kunna segla båtar med dess fulla potential också vilket i många fall kräver många ombord. Vi får jobba på att få in fler gastar utifrån, så fler båtar kommer ut till kommande år! Innan gick snacket att det skulle bli fördel för gennakerbåtar, då det var mycket slör med en vind på VSV. Så blev det nu inte och istället gratulerar vi Tomas Furrer som tillsammans med Stig i hans NF för dagen seglandes utan spin nu tar hem KMet och det med bred marginal till 2an som var Tony&CO i J/70. Tomas vinner också EBK Cup 2015, så ett dubbelgrattis! 3a blir Lasse A&Co på Frist 34.7, med Bosse A i Dynamic 43 blir 4a. På 5e har kämpar sig Johanna (med dotter) och Elin in, som Elin det var mycket fokus på kojbygge ombord :-). Hasse Hegner kommer 6 efter ha seglat sin Athena själv, bra jobbat. Hasse konstaterade att han skulle vinna om vi räknade minst antal seglare per foot båt… Till har vi en DNF på klubbåten Ester. Kolfibermasten pallade inte mer och vek sig dubbel på kryssen tillbaka på Rödskärsfjärden. Tråkigt för Ester, tråkigt för oss ombord, vi tyckte vi hade fin gång på kryssen. Tur att det finns en mast till, som nu också är på plats i EBK! Efteråt bjöds det på Ärtsoppa med tillbehör, tack Alex för ett bra arrangemang! Resultet finner du HÄR