SRS Mälarvarvet

Nu finns resultatet ute www.seglamalarvarvet.se Eller Resultat EBK Vädret var ren seglar propaganda soligt varmt och vind. Som seglare kan man inte begära mycket mer, kanske att vinden låg mer i ost/westlig riktning. Vi hade lite svårt att besluta om vi skulle köra Spinnaker eller inte. troligtvis skulle det inte löna sig. Men rolig segling är alltid att föredra så vi körde enligt planerna med spinnaker. På första bogen var det få btar som lyckades hålla spinnakern upp en längre sträcka och vi var en av dessa få. Tackvara spinnakern höll vi större båtar bakom oss och tog ifatt de mindre. Vi hade en hård kamp mot Scampispecial under mer än halva tävlingen. Vi tog om var annat ledningen. Vi var snabbare i byarna och de övrig tid. Vid slagstaholme drog de ifrån några båtlängder men vi lyckades ta tillbaka ledningen under sista spinnakern ner mot fiskarholmen. Sista delen av spinnakern tog vi även ledningen i loppet och var om alla små båtar. Vi rundade före alla andra båtar och sista kryssen i mål ökade avståndet bakåt. Vi kunde siste kyssen segla själva och välje helt fritt väg mot mål. Vi var ca 2 minuter föra näste båt i mål. Bakom oss som näste bästa EBK båt seglade Lasse med sin Arcona och de satte aldrig spinnakern mot Ekerökyrka utan endast sista etappen från Huddinge till fiskarholmen. Det var 8 EBK båtar till start och åter var vi en storklubb på tävlingen. Ibland är Sveriges väder helt underbart och denna dagen var helt underbar och under grillningen på kvällen var vädret alldeles ljummet. /Mårten