Premiärtorsdag

Torsdagspremiär och 9 båtar till start! Vi var några som provade provade båt, segel och besättning inför kommande stundade Lidingö Runt och Gullviverrallyt. Start gick i måttlig sydlig vind med en kryss ned mot Sturehov. Vi i Arconan kommer iväg först och rundar även först efter kryssen. På halvvinden bort mot gula vid Norsborg håller alla positionerna. Vi trodde Uffe/Robban skulle plocka meter med nya Code seglet, men vi höll undan. På väg tillbaka mot start/mål kommer en front med regn och vind. Uffe/Robban seglar fint och går in på andra varvet i pole position. Det är ett kortvarv. Fronten gör att vinden vrider ned näst på ost och spinnen får vänta. In på 3e och sista varvet passerar fronten, Uffe/Robban får problem vid slaget med Coden och Arcona och Dynamic kan gå förbi. Bosse håller undan in i mål på både seglad tid och beräknad och står till slut som segrare. Lägre bak i fältet har jag inte koll på händelserna så noga, men kan konstatera att Mattsson och Furrer glider på fint med sin fockar, vilket resulterar i en 3e och 4e plats till slut. Det blev lite storbåtsrace då de övriga fastande lite mer i lättvind när fronten dragit förbi. Alltid lika skönt att vara tillbaka på Kyrkfjärden! Resultat;