Torsdag 12/9

Vilken kväll! Inte så mycket vind men tillräckligt för att hålla skaplig fart. Alex, med Emma (dotter) och proffsbesättning Rickard med flickvän Anita, tog starten med en bra spinnakersättning. Göran, Mårten, Niklas och Lars A kom i väg som tvåa sen tror jag att Janne M var före Kenta/Janne B. Under spinnakergången till Kanan har Alex&Co och Janne M en liten duell som gör att de kommer in i lite lättare vind mot Södertörns landet. G/M/N/L går bra och rundar först, med Alex&Co, Janne M och Janne/Kenta efter sig. Nedtagningen trasslar lite för Alex&Co, men tillslut är spinnaren nere. Nu blir det en sträckbog till en boj utanför Ekerö Kyrka som är händelsefattig. Därefter blir det kryss till Sturehov där Janne/Kenta seglar om Janne M och Alex&Co. Även Janne M gör en bra kryss och är jämnsides med Alex&Co vid rundingen. Både G/M/N/L och Janne M har en lite trasslig spinnsättning upp mot mållinjen. G/M/N/L tar målskottet med Janne/Kenta som tvåa, Alex&Co har seglat ifrån Janne M som kommer in som sista båt. På beräknad tid vinns kvällen av Janne/Kenta. G/M/N/L kom tvåa, Janne M trea och, inte helt oväntat, kommer Alex&Co sist på beräknad tid (enda standard SRS båt). Dock var det tajt, endast 2,54 skiljer mellan första och sista båt om vi räknade rätt. Här hittar ni det officiella resultatet. En riktigt rolig kväll och Bosse hade lagt en trevlig bana. // Alex PS Till slut någon annan som skrev ett referat Mårten 😉 DS