EBK Segling Mariefred tur/retur 17-18/8

Hej!

Dags för Mariefred tur/retur! Årets Mariefredsgeneral är Anders Alverbäck.

Helgen 17-18/8 är det dags för Mariefred tur/retur.

På lördagen 17/8 går Mariefredsturen, av stapeln. Denna segling går med omvänd start enligt SRS-talet och första båt i mål vinner. Dock med brasklappen att om den seglade tiden avviker för mycket från den beräknade tiden så får vi räkna om. På kvällen är det gemensam fest i Mariefred.

Banbeskrivning hittar du i denna PDF-fil.

Starttiderna hittar du i denna PDF-fil.

På söndagen 18/8 är det dags för Mariefredsreturen. Banan är omvänd gentemot lördagen, dvs mål blir start och start blir mål. Snabbaste beräknad tid är det som gäller och starten får ske tidigast 18/8 00.00:00 och mållinjen skall passeras senast 18/8 23:59:59. Placering sker efter SRS korrigerad tid. Tidkort (hittas här) lämnas in i ett kuvert placerat på anslagstavlan vid A-bryggan, alternativt via e-post eller SMS.

Det kommer även att delas ut ett vandringspris för bästa totalresultatet för Mariefred tur/retur på höstfesten (alternativt på 50-års jubiléet). Vi kommer att använda placeringspoäng från respektive segling där 1:an får en poäng, 2:an två poäng och så vidare. Vid samma totalpoäng avgör placeringen på Mariefredsturen, dvs lördagens segling, vem som kniper den högre placeringen.

Vi vill gärna att man föranmäler sig på kappsegling@ekerobk.se så att vi vet hur många som deltar. I anmälan vill vi att ni anger båttyp, båtnamn, skeppare, antal vuxna och antal barn. Vi tar även ut en anmälningsavgift om 50 kr som oavkortat går till festen.

Vi ses på fjärden!

Seglingskommittén genom Alexander Barnard

Titta gärna in på seglingsbloggen kappsegla.ekerobk.se