606 måndag

Vi hade även idag fyra båtar under måndagens 606 entypkappseglingsträning.

Vi körde på en kort kryssläns bana två varv och endast vid ett enstaka tillfälle ledda en båt från start till mål. Oftast växlade det friskt i fältet. Idag lönade det sig att göra bra rundningar och att hitta rätt väg på både spinnaker som kryss. Vinden var från ONO och var 2-6 m/s.

Vi hade en jättestressig kväll och hann med 5 1/2 race.

Patrik med Malmen var klart bäst med 4 spikar och en sista plats. Fam Westh tog en spik och jag och Anders Å tog 3st andra platser och 2st tredjeplatser. Lars och Anders hade mycket bättre båtfart denna gången och det gav utdelning och tog spiken i sista kryss bogen hem mot hamnen.

Alla race var täta på denna korta bana.

Tyvärr han jag inte med att ta foton denna kväll. Hoppas att vi blir 5-6 båtar nästa vecka.

/Mårten