606 segling i Gävle

Men nya segle gick båten mycket bättre vi hade oftast samma fart som andra båtar och andra gånger var det till och med bättre. Förra året hade vi inte bra kryssfart men nu var det bättre. Vi gjorde två onödiga misstag som vid både tillfällena tappade vi 4 båtar innan mål. Enna gången var det att vi inte hade koll på banan andra gången var det en bedömningsmiss.

Vi gjorde en bra regatta och placerade oss 9 (16) båtar bl.a hade vi en svenkmästare i 606 bakom oss. Fältet var väldigt jämnt och vinnaren från Stockholm hade en 12 placering som sämsta resultat. Flera båtar hade både fösrta och sisa placering. Båten före oss hade bl.a två spikar. Rolig helg men vinden gjorde det svårseglat denna helgen.

Simon seglade svagt på lördagen och var en placering bättre en oss men de seglade bättre i de mer jämna vindarna på söndagen och gick upp på en 4 placering till slut.

/Mårten