Nova väder även sista SRS torsdagen

Även sista torsdagen var det fördel Nova. Vinden var frisk från väster och Novan gick bra även denna dagen. Bakom oss gick Facil 30 mycket bra med endast fock och stor. Första kryssen var Uffe klart först jagad av Carreran. Vi gick om Carreran tack vare att de var lite sena med första upptagningen av spinnaker det gjorde att vi kom ikapp och fick innerplats i den senare rundningen. Sedan på halvvinden fick de stördavind av oss och tappade.

Inför sista rundningen hade vi inneplats på Uffe men han föll av i lä på sista kryssen och tågade på bra. Vid Fantholmen var han tvungen slå för land och vi var tvugna att gå bakom. Uffe gjorde yttligare ett taktiskt bra slag brevid oss och gav oss stördavind viket gjorde att han kunde gå imål som första båt.

I Novan var det tidvist lite stressad stämning och på slutat röt Janne till och tyckte att Kenta och jag skulle lugna ner oss.

Efter omräknad tid vann vi över Janne M med hela 25 sekunder medans det var ett större glapp ner till Carreran.

I kväll var det rolig med stressig segling med spinnaker i friska vinder.

Resultat

I cupen passarede Kenta Lars och man ser helt klart vilka två båtar som har gått bra och varit aktiva, Nova och Carrera.

/Mårten