Marifred tur/retur 2012

Dags för årets Mariefred tur/retur!

Helgen 18-19/8 är det dags för Mariefred tur/retur.

På lördagen 18/8 går Mariefredsturen, av stapeln. Denna segling går med omvänd start enligt SRS-talet och första båt i mål vinner. Dock med brasklappen att om den seglade tiden avviker för mycket från den beräknade tiden så får vi räkna om. På kvällen är det gemensam fest i Mariefred.

Banbeskrivning hittar du i denna PDF-fil.

Starttider hittar du här.

På söndagen 19/8 är det dags för Mariefredsreturen, en segling som tillkom förra året med gott mottagande. Banan är omvänd gentemot lördagen, dvs mål blir start och start blir mål. Snabbaste beräknad tid är det som gäller och starten får ske tidigast 19/8 00.00:00 och mållinjen skall passeras senast 23:59:59. Placering sker efter SRS korrigerad tid. Tidkort lämnas in i ett kuvert placerat på anslagstavlan vid A-bryggan.

Det kommer även att delas ut ett vandringspris för bästa totalresultatet för Mariefred tur/retur på höstfesten. Vi kommer att använda placeringspoäng från respektive segling där 1:an får en poäng, 2:an två poäng och så vidare. Vid samma totalpoäng avgör placeringen på Mariefredsturen, dvs lördagens segling, vem som kniper den högre placeringen.

Vi vill gärna att man föranmäler sig på kappsegling@ekerobk.se så att vi vet hur många som deltar. I anmälan vill vi att ni anger båttyp, båtnamn, skeppare, antal vuxna och antal barn. Vi tar även ut en anmälningsavgift om 50 kr som oavkortat går till festen.

Vi ses på fjärden!

Seglingskommittén genom Alexander Barnard