Mariehamnsregattan dag två

Andra dagen var det betydligt svagare vinder som blåste från land. Vi hade ingen gång i båten och vi tappada alla 12 kryssarna på andra båtar men tog igen en del på spinnaker. En spinnaker valde vi fel kant och tappade tre båtar förövrigt vann vi båtar på spinnakern.

Kryssen funkar inte för oss, vi har inte samma fart som övriga båtar. Seglerna är gamla men jag vet inte om det är den ända orsaken. Vi blev till sist 26 (32) båtar vilket inte var roligt. Bästa Sverige båt kom på en 7 placering. Upsala och Stockholmsbåtarna seglade betydligt bättre denna dagen. Simon som var efter oss i alla race igår tog sista racet en 7e placering vilket är riktigt bra. På topp var det endast Ålandsbåtar. Daniel vann stort efter att Henti hade en dårlig dag sista dag i den lätta vinden. Hentis som kom tillslut på en andra plats.

Själva får vi åter slicka såren och komma igen på SM. Frågan är om vi seglar bättre med lite bukigare stor. Kanske skulle vi testa att segla med North segel. Northkanske passar våran vikt bättre?

/Mårten