SRS torsdag 31 maj

Regnigt, snurrigt och struligt kan man kortfattat summera denna kväll för en Nova med en strulpelle ”Mårten” på fördäck.

Vinden: Började var det svag ost som vred mot norr och blev svagare under första av 6 bogar. Slutet av bogen efter en lång vindstille tid kom vinden från SO. Nästa bog började som en sträckbog men vinden vred mot syd och ökade och vi fick kryss. tredje bogen ökade vinden och blev stadig SSO. sista tre bogarna var vinden mer stadig och från SSO. Vinden var under en kort tid ganska hård men avtog lite ganna under slutat av racet. Denna kvällen var helt klart en fördel med Genua och inte spinnaker. Det blev två spinnakerbogar och den ena bogen slaravade vi bort då en hake på gajen gick upp och efter det så ökade vinden så det var bara att ta ner men jag försöka få i gajen när spinnakern var uppe. Carreran hade bäst kontroll och seglade iväg från övriga fältet.

Resultat

/Mårten