SRS segling

Svårt att segla utan vind. Den vind som fanns var vridig. Första två varven hade vi godvind men den hoppade från syd-nord-syd igen. Tyvärr han Uffe rundat andra varvet några minuter innan avkortad bana skulle gälla. Det innebär att vi seglade i väldigt svaga vindar sista varvet. 2 distans segling tog för en Hanse 43 mer än en timme att segla/diriva. I detta väder kan man fråga sig om SRS/LYS har någon inverkan på båten. Det gäller ha lite flax och vara uppmärksam för att hålla fart i båten. På slutet var det lokal landbris, Först i mål var Uffe och Jag och Alex tog sig tillslut i mål. Resterande gäng valde att avbryta. När de avbröt tävlingan hade jag och Alex 150m kvar till mål och därför valde vi att fortsätta. Då var de övriga båtarna långt efter oss. Tillslut vann Alex och jag tävlingen före Uffe. Sedan om detta är segling kan man fråga sig. Men det vart ivarje fall en trevlig kväll på Kyrkfjärden.

Resultat

/Mårten