Torsdag 110609

En riktigt skön försommar på Kyrkfjärden och denna kväll en bra bit in på Rödskärsfjärden (heter den så ?)

Ostlig vind varierande mellan 3 och 6 m/s, med lite obligatoriska mälarvrid. Enkel bana med start mitt på fjärden mellan EBK och Sturehov, sedan kryss bort till gröna Rödskärs pricken och läns tillbaka, sedan ett varv till. Riktigt fin segling med andra ord, att sedan sol och värme gjorde sitt till gjorde ju inte saken sämre.

Vi var bara 4 båtar till start. Lars&Niklas i Carerran missar starten med någon minut, men kryssar sedan gudomligt med den stora genuan och är långt före oss övriga uppe vid rundning. Årets gigant, Tomas&CO i NFen kryssar också bra. Höjden ser grym ut mest hela tiden. Lite längre bak kommer vi 2st 606or, vi har en jämn kamp. Jag och Mårten håller håller undan Peter/Bosse/Alex hela första varvet, ganska snart på det andra varvet blev rollerna de omvända och så blev ställningen in i mål.

På det andra varvet kryssar åter Carerran snabbt och är uppe vid andra Rödskärs rundningen 6min30sek före NF och har vi det laget ledningen. På länsen kör de doch utan spin, medan NFen har det och på länsen tillbaka tar de in 3 minuter och kan till sluta vinna ganska klart med dryga 2 minuter före Carerran på en 2a plats.

Tomas har nu än tämligen överlägsen ledning i CUPen, skall någon kunna ta honom ? Hoppas fler kommer på de 2 torsdagar som är kvar före sommaren och gör ett försök. Ingen kan inte uppskatta en sådan här kväll , bara att prioritera sin tid !