Skidor

Hej på er seglare i snön!

Ja kanske en något konstig titel i en seglingsblogg. Men icke desto mindre passande en dag som denna. Skidspåren på ´Jungfrusundsåsen är just nu super fina alla spår är dragna så det är bara för hugade att ge sig ut och nöta. Och visst är det så att segling och skidåkning har saker gemensamt. Detta visar sig tydligt då man är ute i spåret och nöter. Hur? undrar nu den vetgirige. Jo man träffar på seglare i spåren när man är ute. ett litet exempel från verkligheten. I går då jag var ute och plågade mig i spåret så stöter jag på seglare ingen mindra än vår egen Nicklas ” Omega 34″ Hagdahl med fru Bitte. Vi mötet var vi alla tre svårt plågade av den nyss genomförda saxningen uppför en tjurbacke. Konversationen blev därefter kort och lite flåsig innan turen gick vidare, Vid dagens tur stöter jag på en till seglare med ett mycket stort och speciellt garv. Gick inte att ta fel på helt enkelt. Ingen mindre än åtminstonne min seglings idol Magnus ”Mange” Ohlsson var och plågade kroppen i våra fina spår. Kul att stöta på honom och kändes lite förvånande. Men jag sa ju det segling och skidor har mycket gemensamt.

För att fortsätta i skvaller spåret så åkte en annan kommuninvånare i spåret också fast han är ju inte så mycket seglare längre, men några Gotland runt har han i alla fall. Nu mer är det väl mest motorbåt som gäller. Han bor i alla fall i ett stort gult hus på Lovön. Han hade mig sig två kralliga grabbar som var mer kralliga än duktiga på skidor men den var väl viljan som drev dem.

MVH

Göran ”Fästvallan” Thingvallg