SM-2009 i 606

Att starte med 58 båtar på startlinjen är nästan omöjligt. Det är mycket enkelt att komma i andra eller tredje led. Helt klart när det är lätta vindar är fri vind med en 606 mycket viktigt. Efter halva SM insåg Göran och jag att vi måste prioritera frivind mycket mer än något annat.

Västkust seglarna Jonas Berntsson och Magnus van detta SM. Men den stora överaskiningen för mig är Pontus Apelberg och seglade med sin far. De seglade helt otroligt med en klubbbåt och slitna segel. Pontus seglade mycket taktist bra och hade nog mer kunskap än många om vattnet.
Själv kom jag och Göran på 27 plats efter en fin avslutning. Vi komm lite över mitten och det får vi vara nöjda med för i år. Roliga är att nu känner vi att vi har möjlighet att hålla samma fart som andra båtar ovavsett var i fältet vi är dock uppe i toppen gör vi inte riktigt lika bra vägval som de bästa.
Med sina 58 båtar till start är vi nog största kölbåt SM i Sverige. Vi är dubbelt så stora som SSF “Kölbåt SM för seniorer”.
Peter och Bosse har gjort en stabil SM med placeringar mellan 34 och 50. Vad jag såg låg de aldrig sist. Själva hade vi vid en rundning endast tre båtar efter oss. Då hade vi misslyckats helt med starten och hade lite oflyt på första kryssen.
Resultat se 606-sm.se
/Mårten