Watski2star

Nu är det snart dags…. Det har under dagen blåst byar upp till 16 m/s inne i hamnen så dagen har mest gått åt till att försöka förstå vad det egentligen skall bli för väder. Vi startar 20:30 i kväll och de som vill kan följa oss på http://www.watski2star.se/. Vi har en GSM sändare ombord vilken skall uppdatera vår position med jämna mellanrum. Plåstren är på datorerna laddade. Om alla hjälp program stämmer så lär vi få en ok undanvind från oxelösund upp mot landsort i runt 10m/s sedan blir det bidevind, kanske några slag ned mot visby där vi bör landa någon gång på förmiddagen för ett 6 timmars pitstop. Vi har laddat med en ny genua trots ganska friska vindprognoser, den lär ska gå att segla delvis inrullad. Gennakern är klar huruvida den kommer att luftas återstår att se….

Mycket tveksamt om vi skriver något mer innan visby, hoppas mest på att få behålla mat och humörunder natten 🙂

Vi hörs Leffe & Uffe