Rikscup 606 dag två Gävle

Dag två.
Dagen börjar som vanligt med en natt för mig med mycket lite sömn. Natten gick i funderingar kring vad som hände på banan dagen innan. Varför lär vi oss inget och varför blir slutresultatet allt för dårligt. Båten kändes bra men vi räcker inte till. Vi kommer inte riktigt väg i starterna. Har vi bra båtfart? Janne gick bra och i torsdags hade vi samma fart är det då vägvalet som är fel? Vi startade om i tredjestart för jag trodde vi var över då var vi hopplöst efter andra båtar. Men 606 har jämn fart och det är inte lätt för oss att klättra uppåt och helt klart saknar vi de sista % i fart.
Dagen började med en lätt vind som vred 180 grader under utseglingen. Jag och Göran var först ut denna dagen. Vi tränade att bromsa och backade ut ur hamnen. Väl ute på sjön vart den ingen bra förträning då vinden var svag, vred och kom och gick. Men till första start tilltog vinden. Hela dagen var en enda sökning på bättre vind och koll på kompassen. Göran och jag gick mycket bättre denna dagen. Vi gjorde fyra bra starter och mestadels hade bra fart i båten vi var med lite bättre än gårdagen. Vi seglade oftast i övre halvan i fältet. Janne kom inte lika bra iväg idag och var efter från början. I första racet seglade Janne upp sig efter att ha gått ut på felkant efter en sen start. Janne han nästan i fatt oss innan mål i första delseglingen. Andra hade vi båda ”matjord” som Kenta brukar säga. på sista länsen kom vinden bakifrån och vi slörade mellan båtarna som var framför och tog 10 båtar under sista länsen och kom femma. Janne gick också bra denna slör och tog ca 7 båtar men startade från sämre läge. Sista seglingen är vi väldigt nöjda med då slutade vi 11 och tappade sista kryssen tre båtar när vi gick för långt på fel kant.
Söndagen var vi med medans Janne hade det svårt. Totaltsätt kom Janne 12 (22) och vi 14 (22).
Vi tog Janne i 4 (7) delseglingar men Janne seglade överlag något bättre.
En helg som slutade bra till slut.


/Mårten