Äntligen en kvällskappsegling med vind

Första bogen var en riktig kryss mot gröna pricken vid Kanan.

Redan från början tog Team Gullan kommandot denna afton. De gick fort och högt. Själv hade vi jätte problem med höjden. Troligtvis hade vi överskattat vindens styrka och tagit hem allt för mycket på alla trimtampar. Vi åkte kana nedåt lä mot alla andra båtar. Men en bra avslutning rundade vi efter de tre J/70. Som snabbt satte gennaker och for iväg. Team Gullan tågade på och hade ledningen från start till mål och var helt överlägsna denna afton. De två andra J/70 var lite skitiga under och i den måttliga vinden hängde vi på. Under vår första spinnakerbog kom vi ifatt J/70. Vi seglade fortare med sopinnen uppe men allt på en familjebåt tar tid. Bakom oss tågade NF på riktigt bra men tappade på medvinden. Omega som seglade riktigt bra på kryssen förutom en taktisk miss i slutet var tätt efter oss i början men hängde inte på i medvinden.

Vi seglade sedan en triangelbana med halvvind kryss och undanvind och här tappade vi inte så mycket mot två J/70 men NF, Facil 30 och Omegan tappade mot oss. Det bildades tre grupper denna afton. Ace Of Base och Team Jungfrusund hade en inre kamp och de gynnade oss i Novan.

Tony, Alex och Anders A var kvällens värdiga vinnare, Mycket bra seglat.

Resultat