SRS torsdag 26 maj

Vädret var väldigt dårligt jämfört tidigare dagar. Regnet hängde i luften och det var grått 8 grader varmt och svag till måttlig vind. Återigen var vi få båtar till start. 4st båtar var av 2st J/70. Ester vilade denna dagen. Janne, Anders A och Jag kom iväg bra men Team Gullan kom iväg bättre man på första kryssen seglade vi i från och klättrade i höjd och tillslut var dom bakom. NF och First kunde inte håll våran höjd och gick ut mer på kyrkfjärden. Efter första kryssen hade vi plaserat ut oss i ordning. två J/0 i topp tätt efter Firsten och lite bakom NF som var enda båt utan Gennacker denna afton. Vi i J/70 accelererade ifrån sakta från övriga båtar. VI gick lägre på medvinden och lite fortare på kryssen. I mål hade NFen ett litet var kvar av tre varv men ändå var de enbast 2 minuter efter oss efter beräknat tid.

I afton var vi först sedan kom NF tätt efter Nästa J/70 och sist strax efter Firsten som seglade för första gången i år. Det var 5 minuter mellan alla båtar efter 1 timmes segling.

Trevlig bana denna afton.

/Mårten