SRS Torsdag 23/8

Har vi startat upp singelhand igen? 5 seglare på 4 båtar.

Vinden var fin innan start och i vanlig ordning vred vinden och försvagade sig.

Startlinjen vart mer än sned. Första bogen var kryss och vinden varierade mycket i både styrka och vindvikel över fjärden. Ledningen växlade unde hela kryssen men småbåtarna hängde på de stora båtarna riktigt bra. Innan alla skulle runda gröna pricken vid Kanan började det bli stadigare vindar så alla båtarna fick en enkel rundning. Själv som litenbåt såg jag fram mot en stiltje rundning där vinden var över min mast, men jag hade flyt att vinden blev stadigare.

På undavinden skulle det vara plattläns men det hade vridigt till att bli en halvvind vilket gav icke spinnakerbåtar en fördel. Under förstadelan av halvinden fick småbåtarna mer vind bakifrån från ett regnväder. Uffe var först i mål efter 58 minuters segling. Göran och Janne var tätt efter men vinnare i dag var småbåtarna.

Göran och Janne har faktiskt bra fart i båten idag och endast 40 sekunder efter Uffe i mål. Vinden var ganska bra vid målgång så de stora båtarna valde att göra ett frivarv och de små båtarna hängde på.

Resultat

/Mårten