Program SRS 2011

Nu när sjösättningen bara är en knapp vecka borta presenterar seglinskommittén kappseglingsprogramet för 2011.

Nyheter 2011:

En mindre förändring är att vi tar bort fockavdraget som vi fortsatte att använda förra året trots att det var borttaget enligt SRS-regeln. Vi tror inte att avdraget har haft någon avgörande påverkan på resultaten annat än i undantagsfall och dessutom behöver man inte bestämma sig för att endast köra med fock under hela säsongen vid första racet. Marifredsseglingen blir en dubbelregatta, på söndagen introduceras en retur segling. Tanken är att vi skall få ett större deltagande i festligheterna på lördagskvällen. Vi har även instiftat ett nytt vandringspris till totalsegraren av de två racen. Den exakta utformningen är ännu inte helt klar, men informationen kommer att presenteras på bloggen inom kort. I år kommer även Mälarvarvet 21/5 att ingå i EBK-cup. Totalt kommer vi att arrangera 14 delseglingar i EBK-cup där de 7 bästa räknas för att utse EBK-cup mästaren. Poängsystemet kommer även i år att vara personligt, dvs hela besättningen får båtens placeringspoäng och man kan delta på hur många båtar som helst under säsongen.

Detta är programmet i sin helhet och samtliga dessa seglingar ingår i EBK-cup: Mälarövarvet: 21/5

Torsdagsseglingar: Under våren: 19/5 (Alex), 26/5 (Bosse), 9/6 (Johan), 16/6 (Janne), och 30/6 (Alex) Under hösten: 18/8 (Robban), 25/8 (Johan), 1/9 (Tomas), 8/9 (Janne) och 15/9 (Bosse)

Mariefredsturen: 20/8 (Mårten)

Marifredsreturen: 21/8 (Mårten)

KM SRS: 10/9 (Johan)

Estbröte: 21/9 (Robban)

Varmt välkomna! Seglingskommittén genom Alex Barnard