Åter en skön kväll på Kyrkfjärden avklarad

Windguru fick rätt, det var rejäla vindvrid. Dock kom det största redan strax före start, då vinden vred från väst till ost på några få minuter och det utan att några egentliga molnfronter syntes. Vinden ökade också i samband med detta, så inledningvis var vinden på de 4-5m/s Windguru visat, för att senare under racet minska ned till 1-2m/s på slutet.

Banan var Start Sturehov, kryss bort till Norsborg, läns till utlagd boj mitt på Kyrkfjärden, tillbaka till mål och 2 varv gjorde vi.

Glädjade att se 9 båtar till start. Patrik Norrgård som vi såg till Mälarvarvet, körde sitt första torsdagsrace i EBK och Janne Ericsson var tillbaka efter renovering och annat. Hoppas ni tyckte det var trevligt och att det gav mersmak !

Vinden var lurig och det gällde att träffa hitta rätt bland vrid, båtar och vindstråk. Göran hade problem med båtar och höll på att bli påkörd en 15m stålbåt med festande människor ombord, Görans vrede hördes lång väg !

Mårten/Kenta verkade inte ha problem med någonting och flög runt banan med en av klubbåtarna och tog en relativt klar seger före JanneM/Nisse och gänget på Carreran.

Resultat på länken HÄR