Estbröte racet

Västliga vindar som friskade i mest hela tiden, 12 m/s var det mesta som noterats. Banan gick med kryss bort till gröna pricken till Kanan, sedan undanvind bort till Rödsten och sedan upp och styrbord om Estbröte, rund Fiskarholmen, styrbord om Estbröte för att sedan kryssa tillbaka till EBK.
4 båtar till start, dock en hel del båtar representerade. Simon o Peter seglade Smarre med Bosse, Hasse He seglade Hanse med Uffe, Janne segalde Smarre med Robban och sedan var det Mårten och Fanny i 606. All heder till Fanny som vågar sig ut i den hårda vinden idag.
Det är sålunda 4 båtar ute med dokumenterade hårdvindsegenskaper. Smarrarna är ju grymma på kryssen, 606an på undan vinden och sedan Hansen som väl går bra på alla bogar, men det är ändå kryssen jag börjat imponerats mest av. Uffe visar åter hur fint han får båten att gå. Har sett den akterspegeln fräsa iväg ett antal gånger denna säsong, bara att vänja sig antar jag. Det går inte bara snabbt, det ser grymt ut också.
Uffe vinner före båda Smarrarna och Mårten på 4e plats. Det är dock jämt och efter ca 2 segling är samtliga båtar inom 4 minuters marginal på beräknad tid. Så grattis samtliga seglare till en bra insats
Bosse&Co kommer dryga minuten för Robban och mig. Vi ger dom dock en svettig resa mest hela tiden, som minst är vi bara båtlängden bakom vid höjd vid Estbröte. Sedan får Rödskär fjärden se en sällan skådad slagduell. Vi slår mest hela tiden för att komma ut på egen kant och om möjligt få någon förel, men Bosse, förstås ivrigt påhejad av Peter släpper oss inte en tum. Vi kan bara lyfta på hatten och säga bra seglat
Resultat i PDF nedan.

Så det var sista seglingen i CUPen för i år. Nu får vi se fram mot årsfesten den 14/11 och Luciasegling i december. Årsfesten har Uffe lovat skall bli något alldeles extra i år med gäst som skall berätta om Volvo Ocean Race, jag hoppas det är Mange som kommer, så boka den 14/11 nu alla seglare !