Torsdags referat 090903

Windgurun stämnde relativt bra, relativt mycket vind från ost, med möjligen en liten dragning åt syd. Vi la en rejält lång bana, med långa ben. Start på fjärden en bit utanför klubben – kryss till gula vid Norsborg – läns till prick vid Kanan – kryss till grön prick Skärvik – läns in i mål utanför klubben. Banan var väl i överkant lång, det började skymma på slutet och dessutom började det regna. Men men, väl i mål kändes det ganska bra ändå, det var ju kul segling. Det var också kul att se så mycket seglare nere, både körandes egna båtar och gastandes hos andra
606orna kunde dra nytta av det långa länsbenet och köra fullt med spinnackern hela vägen, det kom förmodligen att bli en avgörande fördel till att de 3 är i topp. Sedan var kryssen också viktig. Det är tydligt så att i den ostliga vinden skall man kryssa längs Ekerö landet. Själv var vi alldeles för mycket på Södertörns sidan, vilket kom att kosta oss väldigt mycket jämfört med övriga 606or.
Grattis Mårten och Simon till segern och ett ytterligare grattis till Mårten som säkrade segern i cupen.
Resultat hittar ni HÄR
Det var sista torsdagen i cupen. Kommande torsdag är det FamiljeLYS och Entyp 606. Längre fram kör vi sista delsseglingen i cupen, Estbröte racet. Där skall vi göra upp om platserna bakom Mårten i cupen.